Danielle van Schaik

Welkom op mijn site!

Spelletjes

Spelletjes

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n leuke moeder. Ik heb namelijk het broertje dood aan spelletjes. Meestal als ik een van de kinderen richting de spelletjeskast zie lopen, veins ik snel een was die dringend moet worden opgehangen, doe ik net of ik mijn mobiel hoor rinkelen in de gang, of simuleer ik een aanval van acute buikgriep. De meeste spelletjes duren te lang, zijn saai en uitermate vermoeiend.
Met stip op nummer 1 in de vervelende spelletjes top tien staat dat irritante Mens-bloody-Erger-Je-Niet! Ik erger me namelijk wel. De irritatie begint al als mijn kinderen gaan mekkeren omdat ze het vacuüm getrokken deksel niet van de doos krijgen, en mijn bloeddruk stijgt naar 200 op het moment dat iemand na drie kwartier ‘per ongeluk’ met de dobbelsteen alle pionnen omver keilt zodat we allemaal opnieuw kunnen beginnen.
Ook erg zijn Twister (ik kan me niet voorstellen dat er ouders zijn die geen hekel hebben aan Twister), ganzenbord (gaap!), Dokter Bibber (herrie), Bingo (herrie) en alle vormen van kwartet (gaap!). En dat zijn alleen nog maar de kinderspelletjes. Met mijn man heb ik wel eens Kolonisten van Katan geprobeerd te spelen. Dit liep echter vreselijk uit de hand. Meneer wilde zo graag winnen dat hij het bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Het verhaal gaat dat ik in een vlaag van verstandsverbijstering een keer het hele bord met pionnen en al naar zijn hoofd heb gesmeten, maar daar kan ik me niets van herinneren.
Het enige spel dat ik leuk vind is Scrabble. Na het Kolonistendebacle hebben we dat jaren lang in pais en vree vol gehouden. Totdat ik ergens las dat Scrabble alleen gespeeld wordt door tuttige, ingeslapen echtparen die er een megasaai huwelijk op nahouden. Je kunt van ons een hoop zeggen, maar tuttig zijn we niet!
Gelukkig werd er al snel een oplossing gevonden: Word Feud. Dat is stiekem gewoon Scrabble, maar dan in de hippe, moderne versie. Het gaat als volgt: Ik vul op de i-Pad een woord in op een Scrabbleveld en klik op ‘Play’. Mijn scrabblewoord gaat via het netwerk naar de Word Feud-server in Amerika, van waar het weer door wordt gestuurd naar de mobiel van mijn echtgenoot, die gewoon naast me op de bank zit. Dan is hij aan de beurt en vult weer een woord in, etcetera.
Zeg nou zelf, dit is toch de perfecte manier om samen quality time door te brengen! Je hoeft niet tegenover elkaar aan tafel te zitten, niet op de ander te wachten en geen woordenboek te raadplegen. Je hoeft eigenlijk geen woord met elkaar te wisselen, behalve op je schermpje dan. Sterker nog: er kan tijdens het Word Feuden gewoon naar Studio Sport worden gekeken. Gezellig!