Danielle van Schaik

Welkom op mijn site!

Doortrekken!

Ergert u zich ook al jaren aan de hoeveelheid tijd die u kwijt bentaan het weggooien van lege WC-rolletjes?Ik heb het even uitgerekend, maar, afhankelijk van de afstand van het toilet naar de prullenbak, kost je dat toch al snel zo’n vijftien seconden per rolletje! Als je dat op jaarbasis à twee rollen per week calculeert kom je toch al snel op 26 minuten!
Gelukkig is er nu eindelijk een oplossing bedacht voor deze tijdrovende klus: de fabrikant van een A-merk toiletpapier komt nu met doorspoelbare rolletjes! Als het WC-papier op is, gooi je het lege rolletje gewoon hup, in het toilet en trekt door. Het rolletje lost in het water op en is biologisch afbreekbaar. Je moet wel een grote spoelbeurt gebruiken, dus niet op de bespaarknop drukken, maar dan heb je ook wat.
Aqua Tube heet deze praktische uitvinding, en ik vraag me af aan welk geniaal brein dit concept ontsproten is. Vast iemand die heel ver moet lopen, in zijn landhuis, van het toilet helemaal naar de prullenbak. Iemand dus met een top baan, die miljoenen verdient. De directeur van een WC-papierimperium of zo.
Persoonlijk heb ik direct twintig pakken van het dure merk aangeschaft. Want wie wil er nu niet 26 hele minuten per jaar overhouden! Bovendien is er een bijkomstig voordeel, maar dat is een beetje een vies praatje. Ik woon samen met een stel egoïstische huisgenoten die na het laatste velletje het lege rolletje laten hangen en geen nieuwe rol klaarleggen. Zodat het regelmatig voorkomt dat je na de boodschap met lege handen zit. Nu niet meer dus! In geval van nood kun je nu gewoon afvegen met de Aqua Tube en de boel doortrekken!
Eigenlijk mag het niet van onze loodgieter. Die heeft onlangs voor drieduizend euro ons antieke en immer verstopte riool geheel vernieuwd. 'Denk erom, geen grote dingen in het toilet gooien!' waarschuwde hij nog, terwijl hij zijn auto weer inlaadde en ik huilend de rekening stond te bekijken. 'Ook al zeggen ze dat het biologisch afbreekbaar is.' Maar daar heb ik schijt aan. Tijd is geld!