Danielle van Schaik

Welkom op mijn site!

Dallas

Dallas

Jammer hoor, dat Larry Hagman onlangs is overleden. Nu stoppen ze waarschijnlijk met die nieuwe serie, en het was net zo leuk, dat jeugdsentiment.
Toen Dallas vroeger op tv was, was ik een tiener. Elke week telde ik de dagen af tot er nieuwe avonturen op Sausvork werden vertoond. Mijn favoriete personage was Pamela Ewing. Jawel, Pretty Pam, met dat lange, steile haar, de bruine bambi-ogen en die prachtige roze lippen.  Ik ben niet gelovig opgevoed, maar na afloop van elke aflevering van Dallas smeekte ik God op mijn blote knieën of hij me er net zo uit wilde laten zien als die mooie, petieterige Pam.
Het was onbegonnen werk voor onze lieve heer. Ik leek namelijk niet op Pamela, maar op Bobby: breed voorhoofd, kort, half krullend haar, en een vertwijfelde blik op mijn pafferige pubergezicht. Maak daar maar eens een Pam van! Ik liet mijn haar lang groeien, smeerde mascara op mijn wimpers, maar het mocht niet baten. Mijn hoofd bleef maar lijken op dat van Duffe Patrick. Zwaar gefrustreerd ben ik ervan geworden, dat hele Dallas!
Een paar jaar later, toen ik ging studeren, ben ik overgestapt op een nieuw idool: The Nanny. Dagelijks toupeerde ik mijn haar net zo lang tot er een flinke suikerspin op mijn schedeldak lag. Ook geen succes, zag ik achteraf op de foto’s.
Inmiddels heb ik al lang niet meer de behoefte om op een tv-persoonlijkheid te lijken. Terwijl het soms per ongeluk wel gebeurt. Zo zag ik van de week, na een nacht heel diep slapen, ineens het gegroefde gezicht van Johan Derksen in de badkamerspiegel. En heel soms, na een feestje, lijk ik de volgende ochtend op Sue Ellen. Maar dan is het ook wel heel erg laat geworden.
Bobby ziet er overigens in de nieuwe serie nog heel goed uit. Hij is alleen een stukje grijzer geworden. Handig om te weten wat mijn voorland is, qua uiterlijk. Ik ga vast haarverf inslaan. Pamela Ewing, of Victoria Principal, zoals ze in het echt heet, is helaas nog niet in Dallas 2.0 verschenen. Men zegt dat ze te druk is met haar huidverzorgingsbedrijfje om naar de studio te komen. Maar ik weet wel beter. Pam is inmiddels 62, werd laatst wakker, zag Johan Derksen in de spiegel en bedankte voor de eer. Eindelijk gerechtigheid!