Danielle van Schaik

Welkom op mijn site!

Nieuws! (home)

Welkom op mijn site!

Hier lees je mijn nieuwste columns en andere resultaten van mijn grote passie: schrijven.

Nou ja, lees... ik kan beter zeggen las. Want inmiddels is het al wel heel lang geleden dat ik nieuwe columns heb toegevoegd. De reden: werk. Voor niets gaat de zon op, en de klanten van mijn tekstbureau SchrijfExpress krijgen daarom voorrang. Daarnaast ben ik begonnen met een nieuw project: een chocoladeblog! Geen idee waarom ik niet eerder op dit briljante idee ben gekomen, want een chocoladeblog is natuurlijk de enige logische hobby voor een chocoholic-die-goed-kan-schrijven. En dus ben ik nu ieder vrij moment bezig met het testen van chocoladerepen (wat een straf!), het schrijven van reviews en achtergrondartikelen, het bezoeken van leuke chocoladewinkeltjes en het uitproberen van nieuwe choco-recepten. Kom gerust een keer kijken, want het is erg leuk geworden, als zeg ik het zelf... De naam van mijn chocoladeblog: Choc Check. Tot gauw!

 

23 Maart 2015...Vanmiddag om 17.25 uur ben ik te horen in een interview op Slotstad Radio, bij het programma Kids Break. En er wordt een exemplaar van Froukje & Felix Redden het Soephuis verloot!

7 November 2014... Op zondag 9 november ben ik (mét een stapel 'Froukje & Felix Redden het Soephuis') aanwezig op het Kinderboekenfeest Lang zal je lezen, in theater Figi te Zeist.

Kinderboekenfeest

10 maart 2014... Tekstbureau SchrijfExpress loopt inmiddels goed. Klein nadeel: minder tijd om columns te schrijven. Hopelijk binnenkort weer nieuw materiaal!

6 januari 2014... Een nieuw jaar, nieuwe kansen. En dus...een nieuwe schrijfwedstrijd! 'Trouw tot in de dood' doet mee aan de verhalenwedstrijd Jouw Verhaal. Stemmen jullie weer?

1 januari 2014... Happy New Year! Mijn goede voornemens voor 2014: tekstbureau SchrijfExpress verder opzetten. De website is er. Nu de klanten nog...

4 november 2013...Groot nieuws! Per 1 november staat mijn tekstbureau SchrijfExpress officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Iemand nog een tekst nodig die leest als een trein? Aan de website wordt gewerkt...

15 oktober 2013...Voorleesactie op SBO De Stuifheuvel in de krant!

10 oktober 2013...'Een pakketje zon' voorgelezen op SBO De Stuifheuvel!

9 oktober 2013...De burgemeester van Den Helder leest 'Een pakketje zon' voor via youtube!

7 oktober 2013...Hier is ie dan, de verhalenbundel 'Nog Lang en Gelukkig''! Op donderdag 10/10,  de Dag van de Duurzaamheid (tevens kinderboekenweek), lees ik mijn verhaal  'Een pakketje zon' voor op SBO De Stuifheuvel in Zeist. Diezelfde dag leest de burgemeester van Den Helder het verhaal voor via YouTube zodat alle basisscholen in Den Helder ernaar kunnen luisteren! Ook prinses Laurentien zal op een school gaan voorlezen uit het boek. Maar welk verhaal....?

21 september 2013...De voorleesbundel 'Nog Lang en Gelukkig' staat online! Klik hier om de verhalenbundel te downloaden. Samantha Loman heeft leuke illustraties bij mijn verhaal 'Een pakketje zon' (pagina 12) gemaakt.

15 september 2013... Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Voor deze gelegenheid is er voor basisscholen een voorleesbundel 'Nog Lang en Gelukkig' samengesteld. Mijn verhaal 'Een pakketje zon' is hierin opgenomen! Voorlezen dus, op een van de scholen die zich hiervoor hebben opgegeven, en in gesprek gaan met kinderen over duurzaamheid.

14 september 2013...Recensie over Froukje & Felix Redden het Soephuis! op The Sword!

28 mei 2013... De twaalfjarige Rowena Walburg van 'Kinderen recenseren' heeft een leuke recensie geschreven over Froukje & Felix Redden het Soephuis!

3 april 2013...Eindelijk weer een nieuwe column!

24 maart 2013... Een verse stapel 'Froukje & Felix' is binnen! Boek bestellen? Ga naar de link Froukje & Felix Redden het Soephuis!.

24 februari 2013... De derde druk van Froukje & Felix Redden het Soephuis! verschijnt binnenkort. De hoogste tijd voor een mooie trailer op youtube! Met dank aan Erya Media.

11 februari 2013...Het is weer bijna Valentijnsdag. De hele week romantische films op tv!

21 januari 2013...Hoera, ik ben deze week gastcolumnist op de Facebookpagina van Fabulous Five! Lees 'Lousy Mother', en later deze week nog 2 andere columns op Facebook. Please like & share!

11 januari 2013...Een nieuwe bijbaan...

3 januari 2013...Gelukkig nieuw jaar! De kerstvakantie loopt op z'n eind. En wat hebben we weer veel spelletjes gedaan.

30 december 2012...laatste column van dit jaar. Op naar een creatief 2013.

21 december 2012...Vanaf deze plek wens ik iedereen hele gezellige feestdagen. Hoe zit het bij jullie eigenlijk met het kerstgevoel?

7 december 2012... De uitslag van de Libelle columnwedstrijd is bekend. Helaas, ik heb niet gewonnen. Dank allemaal  voor het stemmen! En nu? Op naar de volgende poging...

20 november 2012...Terwijl ik in spanning de uitslag van de Libelle columnwedstrijd afwacht (hebben jullie al gestemd?), schrijf ik gewoon verder. En ja, het is weer tijd voor het kerstpakket!

15 november 2012....Vanaf vandaag mag er gestemd worden via de website van Libelle! Stem je ook op mijn column Mamalou? Klik op de groene button om naar de stempagina te gaan. Stemmen kan tot 5 december. Thanks!

2 november 2012....Deze week staat mijn column in de Libelle! Mijn inzending zit bij de laatste 5 in de wedstrijd 'Wie wordt de nieuwe gastcolumnist?'. Winnares krijgt begin 2013 een paar weken lang haar eigen column in het blad! Ook hier kan gestemd worden door de lezers, maar pas vanaf half november.  Libelle columnwedstrijd

1 oktober 2012.... Hoera, mijn manuscript 'Het Boek op Zolder" is genomineerd voor de juryprijs én de publieksprijs van de schrijfwedstrijd De Zoute Zoen (beste jeugdboek 12+ jaar)! Stem je ook op mij? Dat kan tot 15 oktober op www.zoutezoen.be   Al vast bedankt!

22 april 2012.... NIEUW: RSS-feed op de site! Zie helemaal onderaan de pagina.

19 april 2012 .... Nieuwe columns! (Zeker weten, Tien voor taal)

13 april 2012... En nog meer (Poncho, Complot).

4 april 2012... Nieuwe columns! (Tempo, Dinges, Eenzaam) Veel leesplezier!

30 maart 2012... Het manuscript van Froukje & Felix en het Mysterieuze Marktmeisje ligt bij proeflezer Guusje van de Kamp. Benieuwd wat ze er van vindt...

28 oktober 2011... Er is een leuke recensie van Froukje & Felix Redden het Soephuis! geplaatst op www.mommyonline.nl

19 september 2011... Op 11 oktober (tijdens de kinderboekenweek) ga ik naar de Anne Frankschool in Bunnik, groep 6 en groep 7. Stukje voorlezen uit Froukje & Felix Redden het Soephuis! Daarna kunnen de kinderen vragen stellen. Leuk! Er komt natuurlijk een foto van dit bezoek op de Froukje & Felix website!
Inmiddels is de tweede druk nu verkrijgbaar.... Op naar de 3e druk!

5 juni 2011... Nieuwe columns toegevoegd. Veel leesplezier!

22 mei 2011... Hoera, de eerste druk van mijn jeugdboek Froukje & Felix redden het Soephuis! is bijna uitverkocht! Op naar de tweede druk... Bij mijn uitgever wordt trouwens een gratis exemplaar verloot onder kinderen tussen 10 en 15 jaar! Surf naar www.aquazz.com

14 april 2011... Vandaag is het zover: Froukje & Felix Redden het Soephuis ligt in de boekhandels!

1 april 2011... Gewonnen! Ongelooflijk maar waar (en geen 1 april-grap!), ik ben de winnaar van de Telegraaf VROUW Magazine columnwedstrijd! Ik had de column Marsman ingestuurd, je kunt hem lezen bij de columns op deze website. Of zie website Telegraaf/Vrouw

27 februari 2011... Tweede plaats bij de columnwedstrijd van uitgeverij aquaZZ! Mijn column De Manager heeft de tweede prijs gewonnen, wie had dat ooit gedacht!? Zie website aquaZZ voor het juryrapport. De column wordt opgenomen in de verzamelbundel Een rits columns.

 

 

Save

Save

Save